• Laat jouw vermogen renderen met een verhuur hypotheek

    Haal rendement uit de overwaarde van je huis en andere mogelijkheden

    Banner_background_v3_laag

Spaargeld rendeert niet. Sterker nog; met de huidige vermogensrendementsheffing, inflatie en lage spaarrente betaal je mogelijk zelfs voor het stallen van jouw geld. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er zijn verschillende mogelijkheden om vermogen op te bouwen.

Bijvoorbeeld door te investeren in vastgoed. Met een beleggingspand, koop je een woning en haal je rendement uit de opbrengsten uit verhuur.

Je kunt een beleggingspand kopen met huurders erin, maar het pand hoeft nog niet verhuurd te zijn. Je kunt zelf op zoek naar huurders voor je appartement of ouders kunnen een studentenwoning kopen voor hun kinderen en de andere kamers verhuren.

Investeren in vastgoed met een vastgoed hypotheek

Misschien heb je voldoende vermogen om een beleggingspand volledig hypotheekvrij aan te schaffen. Dat is natuurlijk een mooie uitgangspositie om te investeren in vastgoed. Maar: er zijn meer mogelijkheden. Wil of kun je slechts een deel zelf vanuit spaargeld financieren, is er de mogelijkheid van een verhuurhypotheek.

Voordelen van een verhuurhypotheek

Met een hypotheek speciaal voor verhuur kun je op zoek naar de meest optimale balans tussen investering en rendement. In sommige situaties kan een vastgoed hypotheek jou namelijk ook meer voordeel opleveren dat van jouw vermogen een pand hypotheekvrij aan te schaffen. Je koopt één pand en ontvangt daaruit één keer huur. Met een verhuur hypotheek heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid meerdere panden te kopen en meer huur te ontvangen. Zodoende haal je meer rendement uit je eigen vermogen.

Banken stellen verplicht minimaal 10% zelf te financieren als het om beleggingspanden aankomt. Dit kun je hiermee in je voordeel laten werken Dit betekent dat je op basis van dat vermogen meerdere panden kunt aanschaffen en zo laat je die regel – in combinatie met een verhuurhypotheek – in je voordeel werken. Dat levert namelijk leverage op. Bovendien mag tot 50 procent van de woningwaarde aflossingsvrij blijven, waardoor de maandlasten heel betaalbaar blijven.

Voorbeeld

In dit voorbeeld gaan we uit van:

  • € 300.000 spaargeld
  • een vastgoedobject van € 300.000
  • € 1.500 huur per maand

Belastingen buiten beschouwing gelaten

Rendement
Je koopt 1 appartement van € 300.000
van je spaargeld
€ 18.000 per jaar

€ 1.500 huur * 12 maanden

Je koopt 3 appartementen van € 300.000

€ 900.000 -/- € 300.000 spaargeld

Je hebt voor € 600.000 financiering nodig.
De helft van € 900.00 is aflossingsvrij:
€ 450.000 x 2,5% = €11.250 rente.

Voor € 150.000 neem je een lineaire hypotheek,
waarvoor je € 3.750 aan rente
en € 5.000 aan aflossing betaalt.

€ 34.000 per jaar
en je lost jaarlijks € 5.000 af

€ 1.500 huur * 12 maanden
* 3 appartementen = € 54.000
-/- € 20.000 kosten

Dus met dezelfde inleg behaal je bijna twee keer zoveel rendement! 

Haal rendement uit de overwaarde van je huis

Is er niet (alleen) sprake van spaargeld, maar van een overwaarde op je huidige woning? Dan kun je ook overwegen om een hypotheeklening op je eigen woning te nemen.

Met een verhuurhypotheek financier je vaak tussen de 70% en 90% van de marktwaarde van het object.

Het overige deel financier je met de overwaarde uit je huis. Net zoals de bijkomende kosten van de overdrachtsbelasting, notariskosten, hypotheekkosten en taxatiekosten.

Wat de meest optimale verdeling is van het hypotheekbedrag en de investering vanuit de overwaarde is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie en het vastgoedobject.

Onafhankelijk en op maat advies

Een verhuurhypotheek is een complex financieel product en specialistisch advies is erg belangrijk. Investering in een verhuurhypotheek biedt geen garantie voor de toekomst, er spelen vele factoren een rol, zoals je toekomstplannen en verdere financiële situatie en ook van welk object je koopt, waar, de huurder en huursituaties etc.

Bouvy Advies is gespecialiseerd in maatwerkadvies dat precies aansluit bij jouw situatie. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek, zodat we samen de mogelijkheden bespreken van een verhuurhypotheek en samen kunnen onderzoeken hoe we jouw vermogen kunnen laten groeien.

Ben je reeds in het bezit van een pand of een mooie vastgoedportefeuille? Dan kijken we graag met jou mee of herfinanciering extra voordeel kan opleveren.