Je eerste huis kopen

Je gaat je eerste huis kopen. Een hele spannende tijd en beslissing. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag iemand hebt die jou door dit proces heen kan begeleiden. Bouvy Advies doet dit wekelijks dus je bent in goede handen. Ik zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet, geen kansen misloopt en ik weet altijd wel een paar extra mogelijkheden.

Een stappenplan voor het kopen van je eerste huis; waar moet je aan denken

Eerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kan lenen. Dit hangt van een aantal factoren af. Heb je bijvoorbeeld gespaard, ga je alleen kopen of met een partner. En in sommige gemeentes kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een starterslening. En zo zijn er nog meer factoren en mogelijkheden.

Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek en dan zoeken we dit precies voor je uit.

Meer weten?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je eerste huis kopen

Hypotheekadvies en afsluitkosten

Sta jij op het punt je eerste eigen huis te kopen? In dit all-in pakket regelen wij alles voor je en zorgen ervoor dat je weet wat jou te wachten staat, zodat jij straks de trotse eigenaar bent van je eerste woning én hypotheek.

Het tarief voor hypotheekadvies voor starters is € 2.150,-

Dat is inclusief:

Préadvies gesprek
Afsluitkosten hypotheek
Onafhankelijk verzekeringsadvies en afsluiten verzekeringen

 • Deskundig advies op maat

 • Alles voor jou geregeld

 • We vergelijken meer dan 30 geldverstrekkers en verzekeraars

 • De kosten zijn aftrekbaar van de belasting

Zodra je weet wat je kunt lenen ga je gericht op huizenjacht. Hoewel Funda natuurlijk een prima inspiratiebron is zie je vaak dat men heel vaak net te laat is. Wij adviseren daarom altijd een aankoopmakelaar in te schakelen.

Daarna kan er eventueel een bod uitgebracht worden. Dit is heel belangrijk. Als je de eerste keer een huis koopt en dit geld leent neem dan altijd de optie voorbehoud financiering. Ook kan het zijn dat er nog verbouwd moet worden en dat we een bouwdepot moeten meefinancieren. Wellicht wil je het huis ook nog energieneutraal maken. Je kan vaak meer lenen als het om energiebesparende maatregelen gaat.

De Sleutels van jouw eerste huis

Is het bod akkoord dan kunnen wij samen bekijken wat het slimst is om te doen als het gaat om het afsluiten van je eerste hypotheek. Een langere rentevaste periode of een kortere, lineair of annuïtair aflossen. Waarschijnlijk moet er ook een bankgarantie worden geregeld en een taxatie. Dit nemen wij jou allemaal uit handen.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris. Deze zorgt dat het huis op jullie naam komt en dat het geld bij de verkoper terecht komt.

Neem contact op voor meer informatie, vragen en twijfels en we kijken samen naar jouw mogelijkheden.

Starters hebben het zwaar op de woningmarkt. Elk beetje hulp kun je dan ook goed gebruiken. Misschien zijn je ouders wel in staat en bereid je te helpen bij het kopen van een eerste huis. Lees hier de mogelijkheden voor jou en je ouders.

Een globaal stappenplan voor het kopen van je eerste huis

 • Stap 1

  Hoeveel kan je lenen

  Eerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kan lenen. Dit hangt van een aantal factoren af. Je kunt een indicatieve berekening maken, maar ik raad altijd aan ook een afspraak met mij te maken. Dit is vrijblijvend en ik zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet en geen kansen laat liggen.

 • Stap 2

  Huizenjacht

  Vervolgens ga je op huizenjacht. Hoewel Funda natuurlijk een prima inspiratiebron is, zie je vaak dat men vaak net te laat is of cruciale kennis mist. Wij adviseren daarom altijd een aankoopmakelaar in te schakelen.

 • Stap 3

  Bod uitbrengen

  Daarna kan er eventueel een bod uitgebracht worden. Dit is heel belangrijk. Als je de eerste keer een huis koopt en dit geld leent, neem dan altijd de optie ‘voorbehoud financiering’. Ook kan het zijn dat er nog verbouwd moet worden en dat we een bouwdepot moeten meefinancieren. Wellicht wil je het huis ook nog energieneutraal maken. Je kan vaak meer lenen als het om energiebesparende maatregelen gaat. Laat je dus adviseren!

 • Stap 4

  Financiering regelen

  Is het bod akkoord dan kunnen wij samen bekijken wat het slimst is om te doen. Een langere rentevaste periode of juist een kortere, lineair of annuïtair aflossen. Waarschijnlijk moet er ook een bankgarantie worden geregeld en een taxatie. Dit nemen wij jou allemaal uit handen.

 • Stap 5

  Notaris

  Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris. Deze zorgt ervoor dat het huis op jouw of jullie naam komt te staan en dat het geld bij de verkoper terecht komt.