• Ondernemershypotheek

    Ook als ondernemer of zzp'er kun je een hypotheek afsluiten. Er is meer mogelijk dan je denkt.

    Banner_background_v3_laag

Je bent ondernemer en wilt een hypotheek. Dat kan in sommige gevallen iets lastiger zijn. Maar zeker niet onmogelijk! Het gaat alleen iets anders in zijn werk dan een reguliere hypotheek. Je moet namelijk meer informatie aanleveren voor je aanvraag.

Als je een hypotheek voor ondernemers wilt, is het noodzakelijk om aan te tonen dat je genoeg verdient met je onderneming. Dat doe je door de cijfers van je onderneming inzichtelijk te maken. De bank kijkt naar deze drie onderdelen voor je hypotheekaanvraag:

✓ Nettowinst: de winst voor belastingen

✓ Solvabiliteit: het percentage van je onderneming dat is gefinancierd met eigen vermogen

✓ Liquiditeit: in welke mate je aan kortlopende betalingsverplichtingen kunt voldoen, kortom of je niet meer schulden hebt dan geld op je rekening

Meer weten?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belangrijk is dat je cijfers over de afgelopen drie jaar kunt aanleveren bij de geldverstrekker. Op basis daarvan kan er een gedegen inschatting gemaakt worden van bovenstaande ratio’s.

Er zijn ook geldverstrekkers waar je een hypotheek kunt afsluiten als je nog geen cijfers over drie jaar kunt aanleveren. In dat geval komen er meer middelen en tijd bij kijken.

Hoeveel kan ik als ondernemer lenen?

Op basis van bovenstaande ratio’s wordt het te lenen bedrag berekent. Maar het verschilt daarbij ook nog eens sterk per geldverstrekker. Het is raadzaam om altijd kritisch te kijken waar je de beste deal kunt krijgen. Je bent voor een hypotheek niet gebonden aan je eigen bank. Ook niet als ondernemer. Sterker nog, als ondernemer is het in veel gevallen het verstandigst om juist bij een andere bank een hypotheek af te sluiten.

Onafhankelijk advies voor ondernemers

Wil je weten bij welke geldverstrekker je het beste kunt lenen en wat voor jou de best passende oplossing is? Als onafhankelijk financieel adviseur, en mede-ondernemer, denk ik met je mee en kijk ik naar zowel je persoonlijke als zakelijke situatie. De grootte van je onderneming of juridische entiteit maakt overigens niets uit. Of je nu een zzp’er bent of eigenaar van meerdere BV’s. Ik heb toegang tot meerdere geldverstrekkers en weet precies waar jij als ondernemer de best passende hypotheek kunt afsluiten. Daarbij neem ik alle zorg uit handen en begeleid het hele proces.

Bij het afsluiten van een hypotheek is onafhankelijk en specialistisch advies erg belangrijk. Er zijn kosten verbonden aan het advies over en het afsluiten van een hypotheek. Lees meer over de tarieven van onze dienstverlening en wat je hiervoor van ons kunt verwachten.