ZZP Verzekeringen

 • ZZP Verzekeringen

  Niet iets waar je direct aan denkt als je voor jezelf start. Maar ook als zelfstandig ondernemer is het maar wat belangrijk je goed te verzekeren.

Of je nu net gestart bent of al een aantal jaren voor jezelf werkt, het blijft belangrijk om in kaart te brengen waar je risico’s liggen en hoe risicobereid je bent. Ik kan je hierbij helpen. Afgestemd op de grootte van jouw onderneming, aantal opdrachten en soorten opdrachtgevers.

Denk aan verzekeringen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Beroepsaansprakelijkheid
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (ook bij zwangerschap)
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Computer- en/of telefoonverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je schade veroorzaakt bij één van je klanten is het belangrijk om te kunnen terugvallen op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen materiële schade die door jouzelf is veroorzaakt.

Ook persoonlijke (letsel)schade is verzekerd binnen deze aansprakelijkheidsverzekering. Bij een aansprakelijkheidsverzekering houd ik rekening met al jouw brancherisico’s. Ik zorg ervoor dat de schade betaald wordt en ik bescherm je tegen de financiële gevolgen van eventuele schadeclaims.

Indicatieve kosten Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) zzp’er met < €100.000, omzet per jaar: € 95,00 per jaar. Dit is nog geen €8 per maand!*

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk voor iedereen die in zijn beroep een belangrijke adviserende taak heeft, zoals bijvoorbeeld communicatieadviseur, advocaat of accountant.

Veel ondernemers denken met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) alle eventuele aansprakelijkheden af te dekken. Dit is een groot misverstand: een AVB dekt geen beroepsaansprakelijkheid! Terwijl grote schades juist vaak ontstaan bij zaken die verband houden met het uitvoeren van jouw specifieke beroep.

Voorbeeld van dekkingen:

 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld door een verkeerd advies of het geven van een verkeerde voorstelling van zaken
 • Contractbreuk, ongeacht of dit het gevolg is van een fout
 • Inbreuk op de wettelijke regels over vergelijkende reclame
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
 • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht
 • Smaad, laster of plagiaat
 • Inbreuk op licentierechten
 • Rectificatiekosten en de kosten van een verklaring voor recht

Indicatieve kosten Beroepsaansprakelijkheid zzp’er met < €100.000,- omzet per jaar:   € 470,00 per jaar. Dit is minder dan €40 per maand!

Arbeidsongeschiktheid

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor jouw inkomen. Maar hoe zit het als je (tijdelijk) niet meer kunt werken? Voorkom grote financiële gevolgen voor je bedrijf en privé situatie en waarborg je inkomenscontinuïteit.

Meer dan de helft van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat hoeft geen probleem te zijn àls je voldoende vermogen hebt of een partner met een goed inkomen om de inkomensklappen bij bijvoorbeeld langdurige ziekte op te vangen. Ik kijk graag met je mee naar jouw persoonlijke situatie en adviseer desgewenst een verzekering die bij je past.

Indicatief betaalt een 30 jarige die € 30.000 euro salaris wil afdekken met een wachttijd van 3 maanden ongeveer 85,- per maand*

*Slechts ter indicatie. Uiteraard zijn premies onder andere afhankelijk van jouw situatie, je beroepsgroep, je omzet en je functie.

Neem contact met mij op voor een persoonlijk en op maat advies, bij jou thuis of op je werkplek. (link)

ZZP Verzekeringen