• Doorstromen

  Je krijgt vast te maken met andere zaken dan toen jij je eerste woning kocht. Ik denk opnieuw met je mee.

  Kan ik deze woning kopen
Doorstromen naar een andere woning

Je hebt een eigen woning en bent van plan om te verhuizen. Dan krijg je te maken met andere zaken dan toe jij jouw eerste woning kocht.

Het is belangrijk om goed te inventariseren wat er precies mogelijk is. Wil je u eerst jouw huis verkopen of nu al aankopen en dan pas uw woning verkopen.

Heb je (verwachtte) overwaarde, lukt het jou de tijdelijk dubbele lasten te betalen of wilt je dit meefinancieren ook bestaat er de mogelijkheid de te verwachten overwaarde mee te financieren.

Lees hiernaast alvast waar je als doorstromer aan moet denken.

Neem contact met mij op om alle mogelijkheden samen door te nemen.

Hypotheek meeverhuizen

Soms is het gunstig je huidige hypotheek gewoon mee te verhuizen. Ik kan dit als onafhankelijk adviseur inzichtelijk voor je maken.

De hypotheekrente van jouw huidige hypotheek is maximaal 30 jaar aftrekbaar dit betekent dat de hypotheek opgesplitst moet worden 1 deel met het huidige recht en een nieuw deel met weer 30 jaar aftrek.

Je kan wel de termijn waarop je aflost oprekken om zodoende lagere maandlasten te krijgen.

En zo heb ik nog wel een aantal tips & trucs voor doorstromers. Neem contact met me op en ik geef je inzicht in de kansen die er voor jou liggen.

 • Wat kan je lenen?

  Je wilt waarschijnlijk weten wat het nieuwe budget wordt.  Wij kunnen dit voor jou uitrekenen en inzichtelijk maken.

 • Wat worden de nieuwe lasten?

  Ook is het goed te weten wat jouw nieuwe lasten worden. Vaak zien wij dat jij voor dezelfde of lagere lasten een duurdere woning kunt kopen.

 • Restschuld?

  Ook is het mogelijk dat je een restschuld hebt. Deze is vaak ook mee te financieren tot bepaalde hoogte natuurlijk.

  Hypotheek meenemen?

 • Overbrugging?

  Dit komt veel vaker voor tegenwoordig. Je kan de verwachtte verkoopwinst 80 tot 100% meefinancieren voor een periode van maximaal 2 jaar.