Starter

 • Een eerste huis kopen

  Spannend! Ik zorg ervoor dat jij niets over het hoofd ziet en weet wat je te wachten staat.Jouw eerste huis kopen

Een hele spannende tijd en beslissing. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag iemand hebt die jou door dit proces heen kan begeleiden. Bouvy Advies doet dit wekelijks.

Eerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kan lenen. Dit hangt van een aantal factoren af.

Heb je gespaard, ga je alleen kopen of met een partner. In sommige gemeentes kan je in aanmerking komen voor een starterslening. Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek en dan zoeken we dit precies voor je uit.

Vervolgens ga je op huizenjacht. Hoewel Funda natuurlijk een prima inspiratiebron is zie je vaak dat men heel vaak net te lat is. Wij adviseren daarom altijd een aankoopmakelaar in te schakelen.

Daarna kan er eventueel een bod uitgebracht worden. Dit is heel belangrijk. Als je de eerste keer een huis koopt en dit geld leent neem dan altijd de optie voorbehoud financiering. Ook kan het zijn dat er nog verbouwd moet worden en dat we een bouwdepot moeten meefinancieren. Wellicht wil je het huis ook nog energieneutraal maken. JE kan vaak meer lenen als het om energiebesparende maatregelen gaat.

Is het bod akkoord dan kunnen wij samen bekijken wat het slimst is om te doen. Een langere rentevaste periode of een kortere, lineair of annuïtair aflossen. Waarschijnlijk moet er ook een bankgarantie worden geregeld en een taxatie. Dit nemen wij jou allemaal uit handen.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris. Deze zorgt dat het huis op jullie naam komt en dat het geld bij de verkoper terecht komt.

 • Stap 1

  Hoeveel kan je lenen

  Eerst is het belangrijk om te weten hoeveel je kan lenen. Dit hangt van een aantal factoren af. U kunt een indicatieve berekening maken, maar ik raad altijd aan een afspraak met mij te maken. Dit is vrijblijvend en ik weet nog wel een aantal extra mogelijkheden.

 • Stap 2

  Huizenjacht

  Vervolgens ga je op huizenjacht. Hoewel Funda natuurlijk een prima inspiratiebron is, zie je vaak dat men vaak net te laat is of cruciale kennis mist. Wij adviseren daarom altijd een aankoopmakelaar in te schakelen.

  Stap 2

 • Stap 3

  Bod uitbrengen

  Daarna kan er eventueel een bod uitgebracht worden. Dit is heel belangrijk. Als je de eerste keer een huis koopt en dit geld leent, neem dan altijd de optie ‘voorbehoud financiering’. Ook kan het zijn dat er nog verbouwd moet worden en dat we een bouwdepot moeten meefinancieren. Wellicht wil je het huis ook nog energieneutraal maken. Je kan vaak meer lenen als het om energiebesparende maatregelen gaat. Laat je dus adviseren!

 • Stap 4

  Financiering regelen

  Is het bod akkoord dan kunnen wij samen bekijken wat het slimst is om te doen. Een langere rentevaste periode of juist een kortere, lineair of annuïtair aflossen. Waarschijnlijk moet er ook een bankgarantie worden geregeld en een taxatie. Dit nemen wij jou allemaal uit handen.

  Stap 4

 • Stap 5

  Notaris

  Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris. Deze zorgt ervoor dat het huis op jouw of jullie naam komt te staan en dat het geld bij de verkoper terecht komt.

Neem contact op voor meer informatie, vragen en twijfels en we kijken samen naar jouw mogelijkheden.