• Overbruggingshypotheek

    Helemaal in de wolken van een nieuw huis maar je oude woning nog niet verkocht? Dan is een overbruggingshypotheek een middel om toch alvast dat nieuwe huis te bemachtigen.

    Banner_background_v3_laag

Stel, je wilt een nieuwe woning kopen, maar je oude woning is nog niet verkocht. Maar de overwaarde van je oude woning heb je wel nodig voor de aankoop van je nieuwe woning. Een overbruggingshypotheek maakt dat mogelijk!

Hiermee leen je -tijdelijk- het bedrag aan overwaarde voor de financiering van dat nieuwe huis. Een overbruggingshypotheek is dus een tijdelijke en aflossingsvrije hypotheek.

Je betaalt alleen tijdens de looptijd rente en je lost de overbruggingshypotheek af op het moment dat je jouw oude woning verkoopt. Het is ook mogelijk af te lossen aan het einde van de looptijd, als je oude woning op dat moment nog niet verkocht is.

De maximale looptijd van de overbruggingshypotheek is twee jaar. De rentevaste periode is standaard een jaar. Ook tijdens de looptijd kun je een overbruggingshypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen. Dat mag onbeperkt, zonder dat je aflossingskosten betaalt.

Handig hè?

businessman

Overbruggingshypotheek

Neem voor advies voor jouw persoonlijke situatie gerust contact met me op.