Bouwverzekering voor particulieren

Ben je een echte klusser? Een huis bouwen, je eigen huis verbouwen of een carport, dakkapel of serre aanbouwen. Hoewel een flinke klus, jij draait je hand er niet voor om. Hoe kundig je ook bent, er komen toch ook vaak risico’s bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Brandschade of stormschade aan een half afgebouwde verdieping of garage
  • Scheuren in de muren door hei- of graafwerkzaamheden
  • Waterschade aan het stucwerk of de parketvloer door een lekkende cv-installatie
  • Het natuurstenen keukenaanrechtblad of badkamermeubel breekt
  • Diefstal van bouwmaterialen of vandalisme

Het kan allemaal zomaar gebeuren. En dit zijn risico’s die niet gedekt zijn onder de reguliere particuliere opstal-, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Moet ik een bouwverzekering afsluiten als ik al een opstalverzekering heb?

De bouwverzekering is een aanvullende verzekering voor particuliere bouwwerkzaamheden. Dus, ja. Deze verzekering biedt extra zekerheid voor al het bouwen, verbouwen en aanbouwen wat je in eigen beheer doet.

Vertel me je bouwplannen en ik kijk met je mee naar de beste polis voor jouw persoonlijke klus-situatie. De bouwverzekering voor particulieren:

  • is altijd toegespitst op jouw persoonlijke situatie en bouwplan
  • verzekert standaard al het werk én de aansprakelijkheid
  • voorziet altijd in een deskundig technisch onderzoek

Daarbij zorg ik voor een snelle afhandeling bij schade, zodat het bouwproject zo min mogelijk vertraging oploopt

Ik heb een aannemer. Is hij niet verzekerd?

Zelf toch niet zo’n klusser en heb je ervoor gekozen een aannemer in de arm te nemen om het werk te laten doen? Ook in dit geval kan het soms verstandig zijn om zelf een bouwverzekering af te sluiten.

Niet alle aannemers zijn namelijk standaard verzekerd. Vraag dit dus altijd voordat je een prijsafspraak maakt en de bouw van start gaat.

In sommige gevallen is het simpelweg prettiger om de verzekering zelf te regelen. Dan heb je de dekking in eigen hand plus het voordeel dat je niet afhankelijk bent van de verzekering van de aannemer. In het geval van schade kun je direct met de verzekeraar schakelen en gaat er niet onnodig veel tijd zitten tussen alle betrokken partijen. Schadevergoedingen worden bovendien direct aan jou uitgekeerd. En laten we eerlijk zijn, je betaalt er hoe dan ook voor, linksom of rechtsom. Soms is inzichtelijkheid en regie dan wel zo fijn.

Dit geldt overigens ook in situaties waarin je (slechts) een keukeninstallateur, loodgieter of een vloerenlegger inhuurt. Alle partijen die in opdracht van jou werken, zijn meeverzekerd. Je hebt geen gedoe of bent afhankelijk van de uitkomst van de schuldvraagdiscussie tussen aannemers en verzekeraars.

En ook echt alles uit handen geven is niet voor iedereen even gemakkelijk. We kennen allemaal wel iemand die een aannemer inschakelt, maar dan toch ook even zelf mee klust (dan wel in de weg loopt), toch?

Schade aan derden

Het kan ook voorkomen dat anderen schade hebben als gevolg van de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de woning of tuin van je buren of de eigendommen van iemand die je helpt klussen. Met een bouwverzekering ben je ook verzekerd tegen schade bij anderen.

Doortastend en efficiënt

Neem contact op voor persoonlijk en op maat advies. Ik denk met je mee in dekking, polisvoorwaarden én kosten.
Lees hier meer over particuliere verzekeringen en mijn aanpak als onafhankelijk adviseur.